kracht bovenlichaam verbeteren
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Kracht bovenlichaam verbeteren
Probeer deze twee oefeningen als je er klaar voor bent om de kracht in je bovenlichaam te verbeteren,
en je spieren meer te definiëren.

kracht bovenlichaam verbeteren

upper boddy strenghtWe geven je enkele basisoefeningen die je kan doen met je eigen lichaamsgewicht.kracht bovenlichaam verbeteren

Met de trend van snelle en explosieve workouts, houden niet zo veel mensen meer van tragere oefeningen. Maar wat als ik je vertel dat vertragen betere resultaten kan opleveren? Vandaag deel ik je een aantal manieren om je bovenste lichaam kracht te verbeteren, door een paar trage en gecontroleerde herhalingen toe te voegen. Geen angst – je complete workout zal niet vertragen!

Ik geef als eerste toe dat ons leven vol is van actie.

Vertragen mag misschien geen goed idee lijken. Temeer omdat meer en meer mensen overstappen op intensieve interval trainingen, voor een beter resultaat. Als je doel is om je spiermassa te vergroten en kracht bij te winnen, kunnen een paar trage herhalingen helpen om  je resultaat te optimaliseren.

Bij traditionele oefeningen, gaan je spieren door twee fases:

een samentrekkende, als je spieren inkorten, en een excentrieke, als je spieren terug verlengen naar neutraal. Het moment dat je spieren onder spanning staan, is wanneer er kleine scheurtjes ontstaan. Door deze spanning op je spieren gaan ze zich aanpassen en opbouwen. De ontspanning kan ook meer stress op de spieren geven, en kan de opbouw bevorderen. Vooral als je ze voldoende herstel en goede voeding geven.

Vertragen van je bewegingen, klinkt simpel, maar er bewust op werken, geeft meer momentum. Je spieren zullen gedurende de ganse oefening harder werken, zodat je lichaamsvorm en houding extra wordt geoptimaliseerd.

Ik raad aan om deze oefeningen te starten, door je lichaamsgewicht te gebruiken. Als je ze goed kan uitvoeren kan je extra gewicht gaan gebruiken. Hoewel je perfecte resultaten zal bereiken zonder dat extra gewicht. Een set van trage herhalingen eens per week kan al een voordeel geven.

Kracht bovenlichaam verbeteren – twee geweldige oefeningen om te starten

kracht bovenlichaam verbeterenOnderhands optrekken – kracht bovenlichaam verbeteren

Neem een bar onderhands vast, en laat je hangen, met je voeten gekruist. Trek je op met je kin boven de bar. Laat je traag zakken.

kracht bovenlichaam verbeterenOpduwen op bars – kracht bovenlichaam verbeteren

Neem de bars vast en druk je op totdat je armen gestrekt zijn. Leun traag een beetje voorover, en laat je lichaam traag zakken, totdat je bovenarmen onder je ellebogen zitten.

De uitdaging – kracht bovenlichaam verbeteren 

Blijf gedurende de ganse oefening gewoon ademen. Doe je best om er 60 seconden over te doen om zakken. De uitdaging is om je tijd te verlengen, wordt wekelijks een beetje trager. Herhaal elke oefening twee keer, met ongeveer twee minuten rust tussenin. Dit is een geweldige manier om je training af te wisselen en je spiermassa op te bouwen.

Je kan ook andere oefeningen, in de dezelfde stijl, gaan proberen, met push-ups, gewichten heffen (dumbell curls) en optrekken met brede grip. Dit soort oefeningen kan wel verzuring of pijn veroorzaken. zorg dus dat je goed opwarmt en stretcht. Een beetje verzuring is normaal als je jouw lichaam wil verbeteren. Heb je echter erge verzuring en pijn, dan wil je lichaam je vertellen dat er iets niet juist is.

Heb vooral plezier tijdens je workouts en beloon je lichaam met de beste voeding voor, tijdens en na de oefeningen. En onthou, trage oefeningen kunnen je lichaam snel helpen verbeteren!

Actief gezonde levensstijl

Vragen via MEssenger

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt