goede nachtrust
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Als je moeilijk een goede nachtrust hebt, kan uw dieet deels de schuld zijn.

Weinig dingen voel me zo goed als uitgerust en energiek wakker worden na een goede nachtrust. Maar voor veel mensen, is een goede nachtrust moeilijk. En dat kan worden gerelateerd aan voedselkeuzes die worden gemaakt tijdens de dag.
Dat komt omdat slechte eetgewoonten – niet alleen wat je eet, maar ook wanneer – een grote impact kunnen hebben op de kwaliteit en de lengte van uw nachtrust. En, dat kan het probleem soms ook omzetten in een vicieuze cirkel.

Als je niet goed slaapt ‘s nachts, kan het voedsel dat je de volgende dag eet, om je dag door te komen, exact dezelfde voeding zijn die je goede nachtrust saboteerde.

Hier is wat er dreigt te gebeuren. Als je geen goede nachtrust hebt, knoeit het met je natuurlijke honger hormonen, en je voelt de drang om te eten. Mensen die niet goed slapen hebben de neiging om meer te snacken – en dan draait hun dag rond snoep en cafeïne. Het probleem is, cafeïne kan interfereren met uw vermogen om ‘s nachts te slapen, en hoewel de suikerhoudende voedingsmiddelen je energie op niveau krikken voor een tijdje, is er een goede kans dat uw bloedsuikerspiegel snel zal dalen, en het proces zal gewoon opnieuw beginnen.
Dus, als het gaat om een ​​goede nachtrust, is de beste verdediging een goede voedingswaarde. Wanneer je correct eet gedurende de dag, is er een goede kans dat je goed slaapt ‘s nachts.

Wat moet je eten voor een goede nachtrust

Hou je porties matig bij het diner .

Naar bed gaan met een zeer volle maag is ongemakkelijk en kan zelfs leiden tot indigestie – het is zeker een slaapverstoorder. Aan de andere kant, als je diner te miniem is, zou je kunnen worden gewekt door het hongergevoel.

Overdrijf niet met de vetten en eiwitten bij het ​​diner .

Vette maaltijden hebben een lange tijd nodig om te verteren. En eiwitrijk voedsel stimuleert de productie van chemische stoffen in je hersenen, die je helpen meer alert te blijven. Maar vetarme maaltijden worden sneller verteerd, en gezonde koolhydraten dragen bij aan het stimuleren van de productie van verschillende chemicaliën in de hersenen – degenen die u helpen te ontspannen en te slapen. In plaats van eiwit het belangrijkste bestanddeel van uw diner te maken, richt je het op gezonde koolhydraten – groenten, fruit, granen en bonen – met een kleine portie van eiwitten.

Omega-3 vetzuren kunnen helpen bij het ​​slapen .

Omega-3 vetzuren – in vis, noten en zaden – helpen bij het ​​reguleren van het lichaam, van de ‘interne klok’, mede door effecten op het vrijkomen van melatonine, een hormoon dat de slaapcyclus reguleert.

Let op uw inname van cafeïne en alcohol .

Als je een regelmatige cafeïne drinker bent, kan je in staat zijn om prima in slaap te vallen; zelfs als je een kopje koffie drinkt na het diner. Maar cafeïne – en ook alcohol – kan het normale slaappatroon verstoren; je kan in staat zijn om in slaap te vallen, maar je hoeft niet te blijven slapen. En dat maakt het moeilijker om de diepste (en meest rustgevende) fase van de slaap te bereiken.

Overdrijf niet met de vloeistoffen in de avond.

Als een volle blaas zich bemoeit met een goede nachtrust, probeer je de vochtinname te beteugelen na het diner. Streef ernaar meer van uw vloeistoffen te drinken gedurende de dag.  In plaats van proberen het in te halen’ s avonds.

Snacken en slapen.

Of een bedtijd snack zal helpen om uw slaap te bevorderen hangt af van uw gebruikelijke eetpatroon. Als je uw diner vroeg eet – en het relatief klein en licht is – kan je het gevoel hebben alsof je een ‘iets’ moet eten voor het slapen gaan, om u erbij  te helpen. Voedingsmiddelen die calcium, magnesium en kalium bevatten zijn goede keuzes; aangezien deze mineralen een gezonde zenuw en spierfunctie ondersteunen, en helpt je spieren te ontspannen. Te proberen snacks: een kleine kom van volkoren ontbijtgranen met magere melk en fruit of wat yoghurt met een gesneden banaan.

bron – discovergoodnutrition.com

Gezonde Actieve Levensstijl

Vragen via MEssenger

goede nachtrust – MeerVitaliteit.com

Bert Phlippo
FacebookTwitterLinkedInGoogle+

 

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt