gewicht aankomen
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

7 tips voor een gezonde gewichtstoename

gewicht aankomen

Wil je gezond gewicht aankomen?
Het heeft een combinatie van gezonde, calorierijke voedingsmiddelen en gewichtstraining nodig, om spiermassa op te bouwen.

Als het gaat om uw algeheel welzijn, hoor je vaak dat je moet werken om “een gezond lichaamsgewicht te verkrijgen en te behouden”. En als je dat hoort, denk je natuurlijk dat het alleen geldt voor mensen die extra gewicht willen verliezen. Maar er zijn mensen die het tegenovergestelde gewicht probleem hebben; ze worstelen met het proberen om gezond gewicht bij te krijgen . Veel mensen met overgewicht prijzen hen gelukkig. Maar zij die gewicht willen winnen worstelen vaak net zo hard als degenen die proberen gewicht te verliezen. En mensen die mager zijn, of zich mager voelen, hebben evengoed dikwijls problemen met hun zelfbeeld. Ze hebben ook het gevoel alsof ze enkel denken over eten.

Gezond gewicht aankomen kost tijd

Wanneer verandering in gewicht het doel is – verliezen of bijkomen – de meeste mensen willen snel resultaat. Maar in beide gevallen is het proces meestal vrij langzaam en geleidelijk. Om voor iemand met ondergewicht om een halve kilo bij te winnen in een week, moeten ze een extra 500 calorieën eten. Dat is boven wat ze verbranden, eten, elke dag. Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. En soms (in een poging om het proces te versnellen) wenden mensen zich tot ongezonde, calorierijke voeding. Zoals donuts en frietjes – die vol zitten met vet en suiker. Afgezien van het feit dat deze voedingsmiddelen niet de juiste voeding bevatten, voor actieve organen, gaan ze ook niet leiden tot gezonde gewichtstoename.

gewicht aankomenGezonde voeding voor een gezonde gewichtstoename

Voor gewicht aankomen op een gezonde manier, is er meer nodig dan alleen het eten van meer calorieën. Je wil zeker gezonde calorierijke voedingsmiddelen. Dat zorgt ervoor dat je voldoende eet in plaats van gewoon ‘dik’ te eten. Maar, het stimuleren van calorieën alleen – zelfs van zeer gezonde voeding – levert gewoon meer vet aan je lichaam als je het niet koppelt met weerstandsoefeningen. Dus het verkrijgen van gezonde vetvrije massa vereist een een-tweetje van gezond eten, samen met krachttraining.

Het helpt ook om volgens een schema te eten. Om wat extra tijd vrij te maken om vaker te eten – om die extra calorieën te verwerken. Het vergt wel wat planning en veel geduld, maar hiermee kan gezond gewicht aankomen. Hier zijn enkele tips om u te helpen.

Hoe krijg je extra gewicht op een gezonde manier?

Drink extra calorieën

uit vruchtensappen, magere melk of sojamelk. Als vloeistoffen u te veel vullen, drink ze dan tussen de maaltijden door, in plaats van met je eten.

Geleidelijk verhogen van uw porties.

Wanneer je in staat bent om jezelf te dienen, voeg dan een extra lepel of twee eten toe aan uw bord. Zo verhoog je geleidelijk de hoeveelheid die je eet. De meeste mensen eten wat ze wordt geserveerd. Maar dit werkt vaak beter dan te proberen om een gehele tweede portie te eten.

Voeg gezonde vetten toe aan uw groenten.

Gebruik olijfolie vinaigrette op uw salade en voeg noten, zaden, avocado of olijven aan salades en gekookte groenten toe.

Kies calorierijke volle granen.

Granen overgoten met melk of sojamelk maakt een goede snack die niet al te veel vult. De hoogste calorie granen zijn compact en zwaar. Een doos cornflakes moet zwaar aanvoelen voor zijn grootte als je het oppakt. Kijk voor granen die hun extra calorieën verkrijgen van noten, zaden en gedroogde vruchten; in plaats van extra vet of suiker. U kunt de calorieën in hete granen stimuleren door ze te koken in melk of sojamelk. Roer er dan noten, gedroogde vruchten, zaden of geprakte banaan onder. Gebruik zwaar, dicht volkoren brood. Die hebben meer calorieën per snede dan ‘gewoon’ brood, en volkoren pasta en bruine rijst.

Voldoende eiwitten is belangrijk,

maar gebruik magere eiwitten. Vis en zeevruchten, gevogelte, mager vlees en vegetarische eiwitten zoals bonen en tofoe. En verhoog de calorieën door uw portiegrootte te vergroten. In plaats van te vertrouwen op eten met hogere calorieën, en vet vlees.

Gedroogde vruchten

hebben meer calorieën dan vers fruit per portie. Ze zijn goed als ze zijn toegevoegd aan koude of warme granen, salades en smoothies. Of je kan gewoon een handjevol eten als tussendoortje.

Gezond snacken kan helpen bij een gezonde gewichtstoename.

Een extra 500 calorieën of meer per dag eten, is makkelijker als je regelmatig snacks eet. Ga voor drie maaltijden en drie snacks per dag (halverwege de ochtend, middag, na het diner). Probeer de tijd tussen je maaltijden en snacks gelijkmatig te verdelen. Op die manier is er minder risico dat uw snack uw eetlust zal ruïneren voor uw volgende maaltijd. Een eiwitshake, een kom ontbijtgranen met melk en fruit, een slaatje op volkoren brood, of een kop bonensoep zijn slechts enkele voorbeelden van gezonde snack opties.

Vraag je gids aan

Vragen via MEssenger

bron – discovergoodnutrition.com

gewicht aankomen – MeerVitaliteit.com

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt