buikvet wegtrainen
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Je bent gezond en uitgebalanceerd aan het eten, je sport regelmatig, en toch wil het buikvet niet verdwijnen. Buikvet wegtrainen vraagt misschien een andere fitnessroutine.

buikvet wegtrainen

buikvet wegtrainenTrain wat langer.

We zien veel mensen hun buikspieren trainen met sit-ups. Heel goed om  je buikspieren te ontwikkelen, maar dat gebeurd allemaal onder je buikvet. Dat is dus niet echt zichtbaar. Begin dus met calorieën te verbranden, en dat doe je door te lopen, te fietsen, te zwemmen … of elke ander cardio-oefening.
Ik ga je zeker niet zeggen dat je geen spieren mag trainen. Dat is goed, maar vergeet vooral je cardio trainingen niet als je vet wil verbranden.

Wil je het nog sneller?

Duursporten zullen je resultaat geven, ongetwijfeld. Maar soms wil je nog beter, nog meer. Ga dan voor intervaltrainingen, waarbij je het tempo afwisselt.
Je gaat met tussenpozen tot het uiterste, en wisselt dat af met rustperiodes. Je metabolisme zal daardoor verhogen, en je vetverbranding gaat sneller.
Ik raad aan om dat, zeker in het begin en als je wat ouder bent, te doen onder begeleiding.

Maar vergeet je spieren niet

Als je vet verbrand, worden je spieren zichtbaarder. Dat is mooi, en waarschijnlijk ook een beetje wat je wil. Maar zorg dan wel dat je spieren hebt.
Er zijn verschillende mogelijkheden om daaraan te werken. Fitnessen, kettelbells, fit-o-meter, … noem maar op. Je kan zelfs gaan roeien.
Maar zorg vooral dat je eer plezier aan beleeft, en probeer verschillende spiergroepen te trainen.

En als je niet graag naar buiten gaat

In de sportschool staan verschillende toestellen die je kan gebruiken om de juiste oefeningen te doen, en regelmatig te kunnen afwisselen.
De loopband is geweldig, je kan erop wandelen of lopen, en je kan ook intervaltrainingen doen.
Wat dacht je van de hometrainer. Op zo’n fiets kan je verschillende trainingsschema’s instellen. Zo kan je daarop ook intervaltrainingen doen.
Sport je graag in groep? Probeer dan eens een spinningles.
Een van mijn favorieten is het roeitoestel. Tegelijk cardio en een aantal spiergroepen trainen.

Actief gezonde levensstijl

Vragen via MEssenger

 

buikvet wegtrainen – MeerVitaliteit.com

Bert Phlippo
FacebookTwitterLinkedInGoogle+Pinterest

 

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt