Geen resultaat sporten

Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Waarom krijg ik geen resultaat bij mijn sport?
Geen resultaat sporten.
Ik krijg regelmatig de vraag waarom er geen resultaat wordt behaald bij het sporten.

geen resultaat sporten
Waarschijnlijk wordt er wel iets fout gedaan. Daarom geef ik je enkele tips om je resultaten te optimaliseren.

Blijf consistent sporten.

Het is niet omdat één maal goed gesport hebt dat je mag stoppen. Daarom  plan je best je volgende sessie al meteen in. Hou het op dagelijks minimum 30 minuten en, om een optimaal resultaat te krijgen, 3 keer per week een intensieve training. Als je meteen een volgende sessie plant, samen met je sport-buddy, is de kans veel kleiner dat je een uitvlucht hebt de volgende keer.

Het gevaar bestaat dat je verkeerde dingen gaat eten of drinken, als je sessie erop zit.

Een fris biertje, of een lekkere suikerwafel kan inderdaad lekker zijn, maar het is fout. Je zal er misschien behoefte aan hebben, omdat je lichaam naar energie vraagt, om weer op te bouwen. Gebruik een herstelshake, zodat je energie op een correcte manier wordt aangevuld. Af en toe zondigen mag, maar telkens tegen jezelf zeggen dat je “een beloning” verdient, is jezelf bedriegen.

Let trouwens algemeen op je voedingspatroon.

Niet alleen het herstel is belangrijk, ook een goede voorbereiding op gebied van voeding. Zorg dus dat je optimaal gevoed wordt. Dat begint elke dag met het juiste ontbijt. Een slecht gevoed, en voorbereid lichaam geeft trouwens meer risico op onprettige blessures.

geen resultaat sportenZorg dat je telkens goed opwarmt voor je sessie en afkoelt en stretcht na je work-out.

Het verkleint je risico op blessures aanzienlijk. Enkele weken verplicht rusten verbetert zeker je resultaat niet. Integendeel, voor velen is het een reden om voorgoed te stoppen.

Tijdens het sporten op een juiste manier hydrateren is noodzakelijk,

voor je concentratie en om je sessie vol te houden. Let daarbij wel op, dat je niet overdrijft met calorieën en suikers. Heel wat sportdranken bevatten er te veel van. Extra calorieën zijn pas echt nodig als je meer dan een uur intensief sport.

Zoek niet naar excuses om niet te sporten.

Een beetje stijf is geen reden. Beter een beetje minder intensief, maar consequent, dan helemaal niets. Hou gewoon vol, en je zal zien, je resultaat volgt. Alle begin is moeilijk, en dat geldt zeker bij het sporten. “Geen resultaat sporten” is dus vanaf nu ook geen reden meer. Pas je aan met de tips die ik je hier heb gegeven.

Volg ons ook op Facebook, Twitter en Google+

geen resultaat sporten – MeerVitaliteit.com

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

MeerVitaliteit FacebookMeerVitaliteit TwitterMore...

Bert Phlippo juni 1, 2018 sport