Voedselveiligheid voor de zomer

Verknoei je zomervakantie niet met de kans op ziek worden van besmet voedsel.
Hier zijn enkele tips voor het handhaven van de voedselveiligheid voor de zomer.

Niets klinkt meer zomer zoals barbecues in de achtertuin, picknicks en kamperen. Maar niets bederft een picknick sneller dan onwelkome gasten - en ik heb het niet over feestgangers. Deze andere onwelkome gasten komen in de vorm van door voedsel overgedragen bacteri├źn. Die zich snel kunnen vermenigvuldigen in warme zomertemperaturen en uw picknickproducten riskant maken om te eten.

De bacteri├źn in voedingsmiddelen die je ziek kunnen maken, groeien snel op kamertemperatuur en nog sneller wanneer de thermometer tot ongeveer 32 graden Celsius stijgt. Het koud houden van voedingsmiddelen ontmoedigt de groei van de bacteri├źn en het koken van voedsel vernietigt ze. Dus, de meest elementaire regel is dit: houd warme voedingsmiddelen warm en houd koud voedsel koud.
Hier zijn vier tips voor een goede behandeling van voedsel tijdens die warme maanden:

Verpak uw koeler op de slimme manier voedselveiligheid voor de zomer

Als je rauw vlees gaat nemen om te grillen in het park of op je camping, pak je je koeler voorzichtig in. Breng het vlees op smaak of marineer het. Stop het in een goed afgesloten plastic bakje of plastic opbergzak met een ritssluiting. En houd het gescheiden van voedsel dat klaar is voor gebruik in je koelbox. Je wilt niet dat die rauwe vleessappen op je fruit, groenten en bijgerechten druppelen. En pak je koelbox in met veel ijs of coolpacks, zodat alles lekker koud blijft.

Laat je niet voor de gek houden voedselveiligheid voor de zomer

Wanneer het tijd is om voedsel van de grill te serveren, controleer dan dik voedsel zoals stukjes gebraden kip om ervoor te zorgen dat ze helemaal klaar zijn voordat ze geserveerd worden. Soms garen ze snel aan de buitenkant, maar zijn ze nog steeds rauw of niet gaar in het midden. Een paar uur voordat het tijd is om te grillen, kan je ook kip stukjes in de magnetron gedeeltelijk koken, leg ze dan in een plastic zak met ritssluiting met de marinade en in de koelkast. Omdat de kip gedeeltelijk gaar is, kost het minder tijd om het op de grill klaar te maken; het heeft de neiging om gelijkmatiger te koken en het is minder waarschijnlijk dat het droog is.

Dubbel-Dip niet

Zodra je vis, vlees of gevogelte van de grill komt, is het misschien verleidelijk om hem terug te dopen in de marinade - maar doe dat niet. Omdat de marinade in contact was met rauw of onvoldoende verhit vlees, kon het enkele schadelijke bacteri├źn bevatten die ziektes konden veroorzaken.

Volg de 2-2-4 regel

Wat restjes betreft, is een eenvoudige manier om richtlijnen voor voedselopslag te onthouden eenvoudig: twee uur, twee centimeter, vier dagen. Deze cijfers vormen de "2-2-4-regel".
Twee uur is hoe lang voedsel veilig op kamertemperatuur kan blijven nadat u ze uit de oven of uit de grill hebt gehaald. In het geval van koud voedsel, is dat hoe lang ze veilig uit de koelkast of koeler kunnen blijven. Maar er is een uitzondering op deze regel: de limiet daalt tot slechts een uur als de buitentemperatuur 32 graden Celsius of hoger is. Zodra de tijdslimiet is bereikt, moet het voedsel worden gekoeld of ingevroren. Dus als u niet thuis bent, zorg er dan voor dat u uw eten inpakt en plaats het terug in de koeler met uw coolpacks om ze op een veilige temperatuur te houden.

De regel van twee centimeter betekent dat u overgebleven voedsel in ondiepe containers moet bewaren - niet meer dan twee centimeter diep - zodat ze gelijkmatig en snel kunnen afkoelen. Als de containers te diep zijn, duurt het te lang voordat het voedsel in het midden is afgekoeld.

De laatste regel zegt dat je je gekoelde restjes binnen vier dagen moet gebruiken. Anders gooi je ze weg. Maar restjes van de picknick zijn best lekker, dus de kans is groot dat ze daarvoor al lang verdwenen zijn.

bron - DiscoverGoodNutrition

Persoonlijk Fit Plan Call

voedselveiligheid voor de zomer  

Deel wat je denkt