6 huidverzorgingstips voor droge huid
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

6 Huidverzorging tips om droge huid te helpen

Heb je een droge huid? Doen de woorden jeuk, krassen, strak en gevoelig iets met jou? Droge huid komt niet alleen voor in de winter. Het kan de je 12 maanden van het jaar parten spelen! Er zijn zeker een aantal eenvoudige tips die je kan volgen om de pijn van een droge huid te helpen verlichten.

droge huidSoms voelt het alsof het niet uit maakt wat je doet, als je in de spiegel kijkt, zie je er gewoon uitgedroogd en ouder uit dan je werkelijk bent. Eigenlijk gaat het niet alleen om het uiterlijk, het gaat er ook over hoe je zich voelt als je huid droog is. Ik weet niet zeker of een droge huid erger is dan een vette huid of vice versa.

Gemiddeld hebben mensen met een droge huid de neiging tot minder vlekken en puistjes dan iemand met een vette huid. Maar, ze hebben de neiging om er een ​​beetje ouder uit te zien met een droge huid. Mensen met een vette huid hebben de neiging om er een ​​beetje jonger uit te zien, maar helaas, ze kunnen last hebben van meer vlekken en puistjes. Ken je de oude uitdrukking: het gras is altijd groener aan de andere kant van het hek? Nou, ik denk dat deze uitdrukking van toepassing is als het gaat om onze huid type.

Soms kan een droge huid een beetje ontmoedigend. Ik zet een aantal tips, die zeker hebben gewerkt door de jaren heen, bij elkaar.

Droge huid tip 1: Zeg nee tegen warm water

Ik ben de eerste om toe te geven dat er niets beter dan een hete, stomende douche of bad. Echter, terwijl de rest van het lichaam geweldig voelt, lijdt je huid onder de hitte. Heet water kan je lichaam ontdoen van haar natuurlijke oliën die fungeren als een barrière op onze huid. Deze barrière is super belangrijk omdat het helpt veel vocht vast te houden, dat houdt onze huid gehydrateerd, zacht en glad. Als je kan, vermijdt een hete douche en neem een ​​lekkere warme in de plaats. En terwijl we er allemaal vaan houden om te blijven liggen in het bad, is het best om er snel in en uit te gaan om het drogen van onze huid te voorkomen. Beperk jezelf tot 5 tot 10 minuten. Wanneer je uit de douche komt , dep je huid droog, wrijf niet, en behandel onmiddellijk uw gezicht en lichaam met moisturizers.

Droge huid tip 2: Wees voorzichtig

Wanneer we onze huid reinigen, maken we het soms een beetje ruw. Soms willen we letterlijk ons lichaam schoon schrobben. Als het gaat om een ​​droge huid, moeten we het rustig aan doen en voorzichtig reinigen. Niet scrubben of te hard scrubben, omdat het kan irriteren en je huid dikker maken, en dat is geen goede zaak. Het is belangrijk om zachte reinigingsmiddelen te gebruiken. Iets met harde deodorants en wasmiddelen kan uw huid extra droog en geïrriteerd doen aanvoelen. Kies een reinigingsmiddel dat natuurlijke ingrediënten bevat zoals Aloë Vera, die zal helpen de huid te kalmeren en verzachten. Tot slot, vergeet niet om je schoon te spoelen. Je wil alle sporen van zeep en olie, vooral op je gezicht, verwijderen. Resterend product kan droogte en jeuk veroorzaken.

Droge huid tip 3: Bescherming is de sleutel

We hebben al uitvoerig het belang besproken van de verzorgingsproducten met zonnefactor voor het gezicht en lichaam. De schade veroorzaakt door de UVA- en UVB-stralen verbranden niet alleen onze huid, maar dragen ook bij aan veroudering. De tekenen van veroudering zijn niet mooi en omvatten fijne lijntjes en rimpels, donkere vlekken, ruwe huid en droogte. Ja, droogte! Het is belangrijk om zonnebrandmiddelen het hele jaar door te gebruiken, niet alleen in de zomer. U moet een beschermende vochtinbrengende crème met breed-spectrum zonnebrandcrème in uw regime voor maximale dagelijkse bescherming tegen zonnestralen hebben … en dat helpt droogheid te minderen.

Droge huid tip 4: Net voor de mannen

Voor alle jongens met een droge huid, deze is voor jou. Je scheren kan een droge huid zeker irriteren. Elke keer dat je een scheermes over je huid schraapt, verwijder je niet allen ongewenste haren, je verwijdert ook uw natuurlijke oliën. Het is belangrijk je te scheren tijdens of direct na het douchen. Hierdoor kan uw gezichtshaar zachter en soepeler worden, wat uiteindelijk het scheren zal vergemakkelijken. Zorg ervoor dat je scheermes scherp is, zodat je irritatie kan voorkomen. Gebruik altijd een scheerschuim of gel, bij voorkeur een met hydraterende eigenschappen. Vermijdt een aftershave, gebaseerd op alcohol, als ze alleen bijdragen aan verdere uitdroging. Kies een goede behandelende toner als een gezonder alternatief voor aftershave.

Droge huid tip 5: hydrateren, hydrateren, hydrateren

Als uw huid droog en ongemakkelijk is, is het toevoegen van vocht erg belangrijk. Nogmaals, breng je moisturizer direct na uw bad of douche aan,terwijl uw huid nog vochtig is. Zorg ervoor dat je overdag een product gebruikt met SPF en een rijkere, aanvullen nachtcrème voor het slapengaan. Een hydraterende oogcrème is perfect voor de tere huid rond de ogen. Een all-over body lotion of gel zal helpen met droogte en jeuk overal elders op het lichaam. De benen, armen, rug, handen, en overal anders kunnen uitdrogen zonder een goede hydratatie. Als je last hebt van droge handen, moet je zeker een goede hand en body lotion aanbrengen, elke keer nadat je uw handen hebt gewassen. Als het water verdampt uit je huid, kan het nog meer vocht uit uw huid onttrekken. Een goede vochtinbrengende crème of lotion is echt je beste verdediging tegen een droge huid.

Droge huid tip 6: Blijf gehydrateerd

Nu dat we hebben gesproken over hydratatie aan de buitenkant, bedenk dat het ook belangrijk is om te hydrateren aan de binnenkant. Het drinken van water gedurende de dag houdt niet alleen je lichaam, met inbegrip van uw huid, gehydrateerd. Ik geef er de voorkeur aan de hele dag groene thee te drinken.

***

Een droge huid kan echt lastig zijn. Voor sommigen van ons, moeten we er dagelijks mee omgaan. Voor anderen, is het seizoensgebonden, en pas hinderlijk tijdens de koudere maanden. Wat het ook is, we kunnen deze eenvoudige tips toepassen, in de hoop dat het een verschil maakt voor onze huid. Ik weet dat er veel andere tips zijn om een droge huid te bestrijding en ik zou graag horen wat voor u werkt. Hier kan je jouw beste advies geven in de commentaren hieronder.

Vragen via MEssenger

droge huid – MeerVitaliteit.com

Bert Phlippo

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt