zonnecrème factor
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De zonnecrème factor, ofwel SPF, geeft aan hoeveel je tegen de UV straling wordt beschermt.

De zonnecrème factor wordt op de meeste verpakkingen met SPF aangeduid.

Hoewel het nog geen zomer is, wordt het stilaan interessant te kijken wat de factor op de verpakking van je zonnebrandcrème wil zeggen. Elke crème tegen de zon geeft een bescherming tegen de UV straling. Die factor wordt vermeld met SPF en een cijfer (SPF staat voor Sun Protection Factor). Hoe hoger dat getal, hoe beter de bescherming.

Om te weten welke tube voor jou het meest geschikt is, moet je natuurlijk eerst je huidtype kennen. Het huidtype bepaald hoe lang je in de zon kan blijven zonder te verbranden.

In onze regio is huidtype 2 het meest gangbare.

Dat wil zeggen dat je, zonder bescherming, ongeveer na 20 minuten zal gaan verbranden, in volle zon ‘s middags.
Smeer je het nu in met zonnecrème factor 12 (SPF 12) dat je zal gaan verbranden na 240 minuten (of 4 uur ; 12 x 20 = 240). Dus hoe hoger de factor, hoe langer je beschermt zal zijn.

Let er wel op dat UV stralen overal zijn, ook in de schaduw. Dat is waarom mensen met een zeer gevoelige huid overal zulle verbranden. Nu weet je meteen de reden waarom Herbalife SPF 15 meegeeft in zijn dagcrèmes en in zijn bodylotion.
Je kan best regelmatiger insmeren dan wat je met de formule berekend. Je kleding neemt product op, je transpireert zodat crème sneller verdwijnt, je ligt misschien in het zand of gaat even zwemmen.

Dus niet de alleen de zonnecrème factor bepaald hoe snel je terug zal moeten worden ingesmeerd, om voldoende te zijn beschermt. Best smeer je jou huid om de 2 à 3 uur terug in.

Gezonde Actieve Levensstijl

Vragen via MEssenger

Meer over verzorging op onze blog

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

    3 replies to "zonnecrème factor of SPF"

Leave a Reply