wielrennen
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De gezondheidsvoordelen van wielrennen

wielrennen

dit is een gastblog van DeRacefietser.nl

Zoals eerder aangegeven in de MeerVitaliteit blog is bewegen enorm gezond. Het blijft lastig om elke dag aan de aanbevolen 30 minuten bewegen te komen. Wielrennen is een van de vele mogelijkheden als het gaat om dagelijks in beweging te komen. Stap je op de fiets, dan zijn de aanbevolen 30 minuten voor je gevoel in een mum van tijd voorbij! DeRacefiets zet voor jou een aantal voordelen op een rij om enthousiast te worden over wielrennen.

Lichamelijke voordelen

Al na een aantal keer fietsen gaan verschillende spiergroepen er op uithoudingsvermogen en kracht op vooruit. De bovenbenen, de kuiten en de bilspieren worden voornamelijk aangesproken tijdens een fietstocht. Daarnaast worden in mindere mate de arm- en borstspieren gebruikt. Een aantal lichamelijke voordelen op een rijtje:

  • De doorbloeding van je spieren verbetert, doordat veel spiergroepen worden aangesproken.
  • Je traint de spieren zonder dat er enorme druk op gewrichten komt te staan. Bij hardlopen is dit wel het geval.
  • Wielrennen is een van de meest intensieve sporten die er bestaat, gezien het gemiddeld aantal calorieën wat je verbrandt. Gemiddeld gezien gaan er twaalf calorieën doorheen (Kcal/kg/uur).
  • Je leert je lichaam beter kennen zodra je niveau omhoog gaat. Bewust omgaan met voeding en drinken is een must voor iedere wielrenner.

Mentale voordelen

Naast fysieke voordelen, maak je mentaal ook grote stappen maken met wielrennen. De volgende verbeteringen kun je al merken nadat je geregeld wat kilometers maakt:

  • Op de fiets kun je je hoofd leegmaken, even alles op een rijtje zetten.
  • ’s Avonds kom je makkelijker in slaap en daarnaast slaap je ook dieper.
  • Een fietsrit kun je goed combineren met socializen met vrienden en familie. De wielersport kan zowel individueel als in een groep worden beoefend!

DeRacefietser

Bovenstaande voordelen zijn slechts een greep van alles wat wielrennen je brengt. Meer informatie over alle voordelen, zowel fysiek als mentaal, vindt je terug op de website van DeRacefietser. Hier kun je ook terecht als je vragen hebt met betrekking tot wielrennen!

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt