Wanneer spreken we over ongezonde voeding?

Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Ongezonde voeding zou de oorzaak zijn van een groot deel van onze ziekten.
Maar wanneer is voeding ongezond?

Als je eens iets minder gezond eet, is dat niet meteen een ramp. Als je continu ongezonde zaken eet, wordt het verhaal meteen heel anders. Het zou dan inderdaad wel eens kunnen dat je gevoeliger wordt voor een aantal ziekten.
Dat is dan meteen ook een van de gevaren van ongezonde voeding. Je zal de gevaarlijke gevolgen pas na een langere periode ondervinden.
Daarom is het ook zo belangrijk dat we onze kinderen wijzen op gezonde voeding.

Wat is dan ongezonde voeding? Dat is als je van een aantal zaken regelmatig te veel eet, en van een aantal zaken weer te weinig.
Dat te veel vet eten ongezond is, weten veel mensen ondertussen. En toch blijven we dat doen. Dikwijls onbewust uit onwetendheid. Maar vet is maar één bestanddeel. Denk bijvoorbeeld aan suiker. Daarvan worden we dikwijls onbewust afhankelijk, voor onze energie.
En zo kan je een hele lijst opsommen, zoals : koffie, alcohol, … Maar ook eenzijdig meestal hetzelfde eten, is niet gezond.
Anderzijds eten we veel zaken te weinig Denk daarbij bijvoorbeeld aan vitaminen, vezels, mineralen,… En daarbij drinken we dikwijls te weinig water.

Ongezonde voeding is dus langs de ene kan te veel eten, en langs de andere kant te weinig. Waardoor we de voedingsbalans volledig verliezen. Zorg dus voor voldoende gezonde afwisseling.

Meer artikels over voeding
Kijk ook eens op Facebook

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

MeerVitaliteit FacebookMeerVitaliteit TwitterMore...

Bert Phlippo november 16, 2017 gezondheid, voeding