in conditie geraken
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Wil je in conditie geraken? Wat heb je daarvoor nodig?

in conditie geraken
Ik hoor het maar al te vaak, mensen wachten om te trainen omdat ze niet het juiste materiaal hebben. Dan wil ik even heel duidelijk stellen, je hebt geen  materiaal nodig om te trainen.

in conditie gerakenIn conditie geraken kan je met een beetje tijd en heel veel motivatie.

Om kracht te winnen heb je voldoende aan je eigen lichaamsgewicht. Wandelen en lopen zijn al een zeer goede cardio training. En stretchen kan je  zelfs doen in je eigen bed.

Drinkfles

Als je wil trainen, in conditie geraken, moet je ook hydrateren. Een stevige fles van goede inhoud, zal je er ook meteen aan herinneren dat je moet drinken. Die kan meteen ook thuis gebruiken, want je moet niet alleen drinken tijdens je oefeningen. Je kan uiteraard ook een gerecupereerde plastic fles gebruiken.

Yoga mat

Een draagbare workout zone. Je gebruikt deze uiteraard niet alleen voor yoga, maar ook voor grondoefeningen, zoals push-ups en sit-ups. Een tapijt of handdoek kan meestal al een uitkomst bieden.

Halters

Halters zijn geweldig voor krachttraining. Ze zijn draagbaar, niet heel duur en effectief. Kies wel het juiste gewicht voor jou. Ook zandzakjes, waterflessen, boeken, of al wat veilig vastgehouden kan worden, zijn geweldige alternatieven.

Springtouw

Hiermee kan je geweldige cardio oefeningen doen. Je hoeft geen dure springtouwen te kopen om te starten, elk touw kan dienen. Of spring gewoon zonder touw.

Weerstands-band

Ideaal om mee te nemen als je buiten gaat trainen. Ze zijn makkelijk mee te nemen en te gebruiken, met een minimum aan gewicht. Een zacht touw of handdoek kunnen al dienen voor een aantal basisoefeningen.

Medische bal

Voor heel wat effectieve oefeningen te gebruiken, vooral dan voor partner-oefeningen. Heb je het gewicht niet echt nodig als je start, gebruik dan een basket- of voetbal. Daarmee kan je al veel oefeningen doen

Work-out step

Bijna onmisbaar als je thuis wil oefenen. Kies een step die in de hoogte aan te passen is. Als alternatief kan je een trap gebruiken, dat kom je in bijna elk park wel tegen.

stopwatch

Nodig als je interval training wil gaan doen, maar ook als je tegen tijd wil gaan lopen. Op de meeste smartphones staat nu een stopwatch, die je zeker kan gebruiken als je start.

Motiverende muziek

Maak wat tijd vrij om een lijst met motiverende muziek voor jou samen te stellen. Dit is zeker interessant voor mensen die niet echt graag trainen. Muziek zal je weghouden van de tijd die nog moet trainen. Als je binnen traint kan je natuurlijk gewoon de radio opzetten.

Goed zittende fitness kledij

Zoek een outfit die goed zit, inclusief training schoenen. Het ondersteund je op de juiste plaatsen, en motiveerd je extra doordat het er goed uitziet. Als je thuis traint, kan je zelfs een pijama gebruiken.

Niet in conditie geraken, kan dus niet aan je materiaal liggen. Voor alles is er een ‘goedkoop’ alternatief. Koop zeker niet alles tegelijk, want dan zal er zeker iets stof liggen vangen.

Gezonde Actieve Levensstijl

Vragen via MEssenger

Meer sport op onze blog

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube