huidverzorging in de winter
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

 Huidverzorging in de winter

Af en toe wat extra aandacht voor je huid kan geen kwaad. Zeker in de herfst en de winter is huidverzorging nuttig.

We weten natuurlijk dat veel zon niet goed is, dus geven we de huid zomers wat extra verzorging met zonnebrandcrème of een scrubcrème. Helaas vergeten veel mensen dat hun huid juist in het najaar en de winter veel te lijden heeft onder kou en schrale wind. De huidverzorging wordt met andere woorden wel eens verwaarloosd.

Door de koude buitenlucht droogt je huid in de herfst en winter sneller uit. Daarom moet het dus extra goed beschermd worden. Ook de droge centrale verwarmingslucht binnenshuis, en de dikke kleren doen je huid geen goed. Daar gaan we dus iets aan doen!

 Goede crèmes

Het is belangrijk dat je een goed beschermende dagcrème gebruikt en een verzorgende nachtcrème die zorgt dat de huid niet droog en schraal wordt. De dagcrème en voedende nachtcrème zijn hier uitstekend geschikt voor. Geef je huid eens in de week wat extra verzorging met de milde Berry Scrub, om huidschilfers te verwijderen. Ook is het goed om in de winter eens een extra maskertje te gebruiken, het zuiverende munt kleimasker maakt uw huid minder droog.

Vergeet je lippen niet

Je lippen drogen in de winter sneller uit omdat daar bijna geen talgklieren zitten. Probeer droge lippen niet te likken, hiervan worden ze alleen maar droger. Verzorg de lippen met een vette crème (vaseline) of stift. Heb je last van velletjes op je lippen? Maak ze dan nat met water en scrub voorzichtig met een zachte tandenborstel. Ga vervolgens met een tissue over je lippen om de velletjes te verwijderen en smeer ze tenslotte in met vaseline of gebruik een fijne verzorgende lippencrème.

Water, water en nog eens water

Water zuivert. Drink dagelijks minstens 2 liter zuiver water om je huid het vocht te bezorgen dat het nodig heeft om gezond te blijven. Voeg eventueel wat Herbal Aloë Max toe voor meer smaak, verfrissing en reiniging.

Voldoende slaap en beweging

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, probeer regelmaat in je slaappatroon te brengen en zorg dat je voldoende slaapt (minimaal 7 uur per nacht). Tijdens het slapen herstelt je lichaam zich en bovendien maak je de nodige bloedlichaampjes aan die de natuurlijke weerstand verhogen. Dagelijks een stevige wandeling of andere lichaamsbeweging bevordert de circulatie en de reiniging van de huid door het zweten.

Zorg dus extra goed voor je huid in de koude seizoenen!

Gezonde Actieve Levensstijl in de winter

huidverzorging

Vragen via MEssenger

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

Leave a Reply