Hoe kan ik me beter voelen?

Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Er bestaat heel veel medicatie om allerhande ziektes te genezen.
Maar, hoe kan ik me beter voelen?
– Met deze tips wordt het makkelijker

hoe kan ik me beter voelen
Uitgebalanceerde en complete voeding is al een heel goed begin. Door mijn voeding aan te passen, een heel aantal slechte dingen weg te laten en meer verse voeding te gaan gebruiken, is mijn leven merkbaar verbeterd. Natuurlijk is dat  niet alles, ook je levensstijl kan worden geoptimaliseerd.

Geef de schuld niet continu aan anderen.

Meestal ligt de oorzaak van je emoties gewoon bij jezelf. Reken daarmee af. Praat erover met anderen, met professionelen. Het doet gewoon deugt even je hart te luchten. Even goed boos worden en uithuilen kan wonderen doen. Maar dan moet je het achter je laten, en met jezelf verder gaan.

Dat wil niet zeggen dat je alleen moet gaan zitten. Want juist die mensen om je heen zullen je goed doen. We zijn kuddedieren, en het sociale contact heb je nodig. Even grappen over die stommiteit die je deed, of een ander, geven je de kracht om te relativeren. Hoe kan ik me beter voelen? Eens goed lachen onder vrienden. Geef toe, dat waren toch fantastische momenten. Zoek ze op, en geniet.

Ik voel me altijd geweldig na het sporten. Oke, ik geef toe, beginnen is niet altijd even makkelijk. Maar achteraf geeft me dat zo’n goed gevoel, dat de volgende keer altijd weer makkelijker wordt. Een stevige wandeling van 30 minuten is al voldoende. En wat als je dat met die vrienden zou doen? Of tijdens de middagpauze met een aantal collega’s?

Stop die zelfkritiek!

Je kent de zinnetjes waarschijnlijk wel. “Ik zal het toch niet kunnen.” “Dat zal wel niets voor mij zijn.” “Logisch, dat moet mij weer overkomen.”
Dat moet dus stoppen! Je kan veel meer dan je zelf denkt. Het overkomt echt niet alleen jou! En trouwens, als je fouten maakt, ben je goed bezig. Dat wil zeggen dat je nieuwe dingen probeert en vooruit wil. Dat innerlijke stemmetje mag je eigenlijk alleen maar beschermen. Maar niet bang maken, en continu afremmen. Lukt het toch niet om de ideeën te veranderen. Ga dan hulp vragen bij experts.

Het is waar, er komt veel op ons pad in ons dagelijks leven. Er wordt veel van ons verwacht, op allerlei vlakken. En misschien is niet onlogisch dat we veel stress krijgen. Maar te lang en te veel mag niet. Het vreet aan je lichaam en kost enorm veel energie. Zorg dus voor minder spanning en stress door regelmatig eens aangename dingen te doen. Iets dat je zelf graag wil doen, het maakt niet uit wat. Zorg ook voor voldoende slaap, dat maakt je een stuk stressbestendiger.

Doe regelmatig eens gewoon dingen, omdat je het leuk vindt.

Neem het allemaal niet te serieus. Doe gewoon. Gebruik humor, en zie ook de humor ervan in. Maak af en toe eens een grap. Als kind vond ik het altijd wel eens prettig om iets uit te steken. Als volwassene was ik dat een beetje verloren. Maar ik vind het leuk om het kind in mezelf terug te vinden. Ik voel me er althans veel beter door.

Geef richting aan je leven.

Zorg dat je weet wat je echt wil. Je kan je afvragen “Hoe kan ik me beter voelen?” Als je niet weet wat je wil, zal dat niet makkelijk zijn. En denk ook niet te beperkend. Heb niet te veel angst. Hoe je het gaat doen zal achteraf wel vanzelf duidelijker worden.

Hoe kan ik me beter voelen? – MeerVitaliteit.com

lees ook BigC-consulting

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

MeerVitaliteit FacebookMeerVitaliteit TwitterMore...