Hoe starten

Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

HOE STARTEN

hoe starten

De manier om te starten is te stoppen met praten en te beginnen met doen

Walt Disney

Walter Elias (Walt) Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is bekend om zijn invloed op het gebied van amusement in de twintigste eeuw. Als medeoprichter van Walt Disney Productions, werd Disney een van de bekendste filmproducenten op de wereld. Het bedrijf dat hij mede oprichtte, heeft vandaag de dag een jaarlijkse omzet van minstens 35 miljard Amerikaanse dollar.

Disney is met name bekend vanwege zijn werk als filmproducent en een populaire presentator; maar ook vanwege zijn vernieuwingen in de filmindustrie, de ontwerpwereld en de pretparkwereld. Hij en zijn werknemers hebben een paar van ‘s werelds bekendste personages gecreëerd, waaronder Mickey Mouse. Disney was niet alleen de geestelijke vader van deze muis, maar hij sprak ook de originele stem in van het personage.

Disney is in zijn leven 59 keer genomineerd voor een Oscar. Hij heeft er 22 gewonnen met een record van vier Oscars in één jaar. Disney kreeg nog drie ere-Oscars (waarvan de eerste voor de creatie van Mickey Mouse in 1932). Daardoor is hij de persoon die de meeste Oscars ooit heeft gewonnen. Ook won hij 7 Emmy Awards en vele andere prijzen in binnen- en buitenland. Hij is de naamgever van het Disneyland Resort en het Walt Disney World Resort.

Disney overleed op 15 december 1966 aan de gevolgen van longkanker, een paar jaar voorafgaand aan de opening van het Walt Disney World Resort in Florida.

bron  – Wikipedia

MeerVitaliteit

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

MeerVitaliteit FacebookMeerVitaliteit TwitterMore...

Bert Phlippo juli 22, 2017 Quotes