dieet verveling

Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Dieet verveling
Als je dieet je gaat vervelen, zal je het waarschijnlijk ook niet volhouden.
Deze zes tips helpen je om dieet verveling te verslaan.

Verveelt je dieet je? Dat goed … en slecht nieuws zijn. Het goede nieuws is: als je dieet je verveelt, wil dat waarschijnlijk ook zeggen dat je jezelf heel goed aan je maaltijdplan houdt – in ieder gevel op het moment – en je zal ook wel resultaat zien. Als je elke dag dezelfde voeding eet, ga je ook automatisch minder gaan eten.

Maar het slechte nieuws is: je eet minder omdat je dieet je gaat vervelen – en dat voorspelt niet veel goeds. Dieet verveling kan je dan ook aanzetten om van je plan af te stappen.

Waarom gat je dieet je vervelen?

Daarvoor zijn er een paar redenen. De angst om minder resultaat te krijgen als je niet meer zo aan je plan houdt, is er een van. Elke dag hetzelfde eten maakt het veel makkelijker – je hoeft niet veel te plannen.

Maar dit moet je zeker onthouden. Dieet verveling zal ervoor zorgen dat op een moment je dieet niet meer volhoudt. Bekijk afslanken daarom gewoon als simpele oefening om je gewicht te beheersen. Eens je op gewicht bent, ga je niet zo anders eten dan tijdens je dieet, om op gewicht te blijven. Als je dus nu al verveelt bent door je dieet, ga je waarschijnlijk hiermee ook nooit je gewicht beheersen.

Je gaat dus waarschijnlijk in je oude routine hervallen, en zal je weer gewicht bijkomen.
Routine is goed, maar drijf het niet te ver. Er is heel wat voeding dat gezond is, om je dieet interessant te houden, en toch aan je plan te houden.

Hoe ga je dieet verveling dan tegen?

dieet verveling

Probeer andere groenten en fruit

Fruit en groenten zijn heerlijke en gezonde voedingskeuzes, boordevol met voedingsstoffen. Experimenteer, en leer wat je lekker vindt.
Hou het interessant. Probeer eens iets meer exotisch, om af te wisselen.

Neem je maaltijd eens op ander moment

We raden je aan om je maaltijden te spreiden over de dag. Best is om ze delen in vijf maaltijden. Dat doen we om  je honger onder controle te houden, en om je fysieke en mentale energie te behouden.
Maar daardoor kan je ook eens maaltijden afwisselen. Misschien heb je geen zin in die geplande snack ‘s morgens. Neem dan gewoon je slaatje voor ‘s middags, en verschuif de snack naar daar.
Wanneer je de calorieën eet maakt niet zoveel uit, zolang je maar niet overdrijft in je dagelijkse hoeveelheden.

Neem meer seizoensgebonden voeding.

Dikwijls lijkt het dat mensen zichzelf willen straffen als ze op dieet zijn. Het is niet ‘slecht’ om eens te genieten van een heerlijke maaltijd. Eten moet plezierig blijven!
Er is voldoende gezond seizoensfruit. En je groenten kan je zelfs met allerhande kruiden, oliën en azijnen op smaak brengen. Zelfs calorie-vrije dressings zijn te maken met mosterd, sojasaus, ajuin, …

Vindt je favoriete maaltijden opnieuw uit

Dieet verveling kan ook komen, omdat jouw favoriete gerechten niet eet, omdat ze niet dieetvriendelijk zijn. Maar met een beetje experimenteren, kan je waarschijnlijk wel een alternatief maken dat wel kan. Misschien is het wel even lekker als het originele.

 Ga op zoek naar restaurantgerechten die wel mogen.

Genieten van een heerlijk restaurantbezoek kan niet als je op dieet bent? Toch wel. Zoek gewoon een gerecht dat wel kan. Aziatische en Mediterrane gerechten zijn heel vaak ‘dieet-vriendelijk’.
Twijfel je? Vraag gewoon wat extra groenten en minder aardappelen, frieten of pasta’s.

Spaar wat op tijdens de week.

Diëten tijdens de week is dikwijls niet zo moeilijk. Maar dan komt het weekend. Je wil er toch ook van genieten?
Als je een goed plan hebt, kan dat. Je eet wat calorieën minder tijdens de week, en je gunt jezelf iets extra tijdens het weekend.
Dat werkt natuurlijk alleen als je perfect weet wat je eet. Je moet echt weten hoeveel calorieën elk gerecht heeft.
Trouwens, één keer zondigen maakt echt niet zo’n verschil. Zolang je maar weet wat daarna moet doen.
Die ‘beloning’ kan je dieet verveling doen vergeten.

Actief gezonde levensstijl

Vragen via MEssenger
Volg ons op Facebook, Twitter en Google+

dieet verveling – MeerVitaliteit.com

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

MeerVitaliteit FacebookMeerVitaliteit TwitterMore...