17 gezonde snacks waar uw kinderen dol op zijn
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Regelmatig hoor je kinderen roepen: “Ik heb honger!”. Ze kunnen verveling soms verwarren met honger, en ze willen misschien niet de gezonde snacks die de voeding bieden die ze echt nodig hebben. Het kan dus een uitdaging zijn om gezonde snacks te bedenken die kinderen leuk zouden vinden.

Mix deze gezonde snacks voor het hele gezin

Hier zijn enkele snackideeën die uw kinderen – en u! – zullen lusten:

Tonijn Crackersandwiches

Veel kinderen halen hun neus op voor vis, maar eten wel tonijnsalade. Zoals alle vissen is tonijn een geweldige bron van omega-3-vetzuren en is het rijk aan eiwitten. Probeer ingeblikte tonijn te mengen met gepureerde avocado in plaats van mayonaise, en serveer dan met wat volkoren crackers. Kinderen vinden het heerlijk om hun eigen kleine crackersandwiches te maken.

Smoothies

Veel kinderen schieten tekort om te voldoen aan hun calciumbehoeften, en velen eten niet genoeg fruit. Dus smoothies kunnen helpen beide hiaten op te vullen. Ze zijn snel en gemakkelijk te maken, en kinderen vinden het heerlijk om ze zelf te maken. Als je magere melk, eiwitpoeder en wat bevroren fruit of bananen bij de hand hebt, kunnen je kinderen het vanaf zelf mixen.

Wortelen en Hummus

Kinderen en groenten gaan vaak niet samen, maar zoete, knapperige, rauwe wortelen zijn een uitzondering. Wortelen zijn rijk aan bètacaroteen om een ​​gezond uitziende huid en gezichtsvermogen te ondersteunen. En ze zijn ook een goede bron van vezels. Voeg wat eiwitrijke hummus toe en ze krijgen een gezonde, uitgebalanceerde snack.

Havermout

Van nature rijk aan vezels en B-vitamines, is een kom havermout een geweldige snack op een koude dag. Probeer het te maken met magere melk of sojamelk in plaats van water, voor meer calcium en eiwit. Zoet vervolgens lichtjes en roer er wat blokjes fruit door, zoals bananen of appels.

Aardbeien en yoghurt

Kinderen zijn dol op aardbeien en ze zitten boordevol vitamine C, kalium en vezels. Plet en gebruik om vanille-yoghurt te maken die het broodnodige calcium levert.

Kalkoensticks

Wikkel een plakje kalkoen rond een stuk touwkaas voor een leuk tussendoortje boordevol eiwitten en calcium.

Notenboter op crackers of appelschijfjes

Zelfs als je kinderen de hele tijd boterhammen met pindakaas eten, zijn ze meestal nog steeds heel blij om ook pindakaas als tussendoortje te eten. Je kunt verschillende notenpasta’s proberen, zoals amandel of cashewnoten, en deze vervolgens door kinderen laten smeren op volkoren crackers, rijstwafels of in schijfjes gesneden appels.

Groentesoep en magere kaas

Verwarm een ​​kopje groente- of tomatensoep en garneer met wat geraspte magere kaas. Kinderen krijgen een portie groenten en wat eiwitten om ze tevreden te houden.

Kalkoen jerky en fruit

Het smaakcontrast van schokkerig en zoet fruit is onweerstaanbaar. Zoek naar jerky variëteiten met een laag natriumgehalte en serveer met waterig fruit zoals meloen of kiwi’s voor een heerlijke traktatie. Kiwi’s zitten boordevol vitamine C en meloenen zijn een geweldige bron van kalium die ook helpen bij hydratatie.

Warme vanillemelk

Verwarm een ​​kopje magere melk met een paar druppels vanille en bestrooi met kaneel. Kinderen zijn dol op deze “volwassen” drank die veel eiwitten en calcium bevat.

Edamame sojabonen

Laat 1 kopje bevroren edamame-sojabonen (in de peul) een paar minuten in kokend water vallen. Bestrooi met een beetje zout of sojasaus. Ze zijn een geweldige bron van plantaardige eiwitten en ze zijn leuk om te eten.

Eiwitrepen

In plaats van mueslirepen – die meestal gemaakt zijn van geraffineerde koolhydraten en weinig voeding bieden – zoek naar eiwitrepen die ten minste 5 gram eiwit bevatten. Repen met noten, fruit en zaden zorgen voor extra voeding.

Half broodje volkorenbrood

De meeste kinderen eten boterhammen, dus waarom zou je geen halve boterham aanbieden als tussendoortje? Voor kinderen die oud genoeg zijn om ze zelf te maken, leg je alle ingrediënten klaar – inclusief wat gesneden groenten zoals plakjes komkommer of tomaat – en laat ze het zelf maken. Kinderen eten eerder groenten als ze deze in hun eigen creaties hebben verwerkt.

Engelse muffin pizza

Een klassieke traktatie waar kinderen dol op zijn. Half gesneden Engelse muffins (bij voorkeur volkoren) met wat bereide pizzasaus en mozzarella en rooster ze tot ze bubbelen. Een uitgebalanceerde traktatie met een boost van vitamine C uit de tomatensaus.

Gevulde eieren

Snijd hardgekookte eieren doormidden, verwijder dooiers en pureer met avocado; breng dan de eierhelften terug samen en bestrooi met paprika of chilipoeder. Leuk om te maken en te eten, en ze zitten boordevol eiwitten en B-vitamines.

Bevroren Eiwit Pops

Maak je favoriete smoothie met melk, eiwitpoeder en fruit en giet in ijslollyvormen. Kinderen vinden het heerlijk om creatief te zijn bij het maken van deze eiwit- en calciumrijke lekkernijen.

Geroosterde Garbanzo Bonen

Giet af, spoel af en dep een blikje kekerbonen van 500 gram droog. Meng met 2 theelepels olijfolie, zout en peper. Rooster ze 30 minuten op een bakplaat tot ze knapperig zijn. Zelfs kinderen die niet van bonen houden, zullen dol zijn op deze knapperige, eiwitrijke gezonde snacks.

En vergeet het water niet

Kinderen moeten ook goed gehydrateerd blijven. Gewoon water is geweldig, maar een kleine hoeveelheid smaak kan uw kinderen zelfs aanmoedigen om meer te drinken. Maak het interessant door stukjes fruit toe te voegen om de smaak te versterken.

17 gezonde snacks waar uw kinderen dol op zijn

MeerVitaliteit Blog

Volg onsFacebooklinkedinrssmail