Leven in Evenwicht
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

WEES TOEGEWIJD OM UW PERSOONLIJKE EN PROFESSIONELE LEVEN IN EVENWICHT TE HOUDEN

HOUD UW PERSOONLIJKE EN PROFESSIONELE LEVEN IN EVENWICHT

Het is zo belangrijk om in prime time te leven in plaats van tv te kijken in prime time. Op weg naar succes zorg je ervoor dat je vriendschappen aangaat, niet alleen bankrekeningen en beleggingsfondsen. Het leven is een verzameling herinneringen, niet van materiële dingen. De Egyptische farao’s werden begraven met al hun schatten en werden gemummificeerd in de hoop dat ze in het volgende leven er konden van genieten. Maar we zijn alleen maar beheerders van bezittingen. Er is een groot verschil tussen de levensstandaard en de kwaliteit van het leven. Levensstandaard is gebaseerd op verdiende inkomsten. Kwaliteit van leven is het genot van de miljoenen minuten tussen prestaties. Leven in evenwicht

GELD HEBBEN IS SLECHTS EEN ASPECT VAN RIJKDOM EN EEN LEVEN IN EVENWICHT.

Voor de zieke is rijkdom gezondheid. De eenzame persoon vindt rijkdom iemand om mee te praten en te delen. En de vervreemde persoon vindt het, horen van woorden van liefde en vergeving.

Ik leen van de vrije stijl uit het klassieke gedicht van Broeder Jeremiah, ‘Ik zou meer madeliefjes plukken’, zijn hier zijn een paar dingen die ik zou doen.

Ik zou meer lachen om mijn tegenslagen. Meer tijd besteden aan het tellen van mijn zegeningen dan mijn onvolkomenheden.  Ik ging meer tijd spenderen aan het spelen met mijn kinderen en kleinkinderen, en minder tijd aan het kijken naar televisie. Meer tijd genieten van wat ik heb, minder tijd besteden aan nadenken over dingen die ik niet heb.
Als ik mijn leven opnieuw zou kunnen leven, zou ik meer zonder paraplu in de regen lopen en minder naar weerberichten luisteren. Ik zou meer tijd besteden aan het kijken naar bomen en erin  klimmen. Maar juist minder tijd besteden aan het bladeren door tijdschriften gemaakt van dode bomen. Ik ga meer tijd besteden aan volledige betrokkenheid bij het huidige moment. En juist minder tijd aan herinneren en anticiperen. Ik zou meer glimlachen, minder fronsen. Dat zal mijn leven in balans houden.

En bovenal zou ik spontaner en actiever zijn, minder aarzelend en ingetogen. Toen er op een of andere manier ideeën ontstonden om te gaan wandelen, Frisbee te spelen, paaseieren te kleuren, in een koor te zingen, te gaan kajakken of een zonsverduistering te bekijken, zou ik minder snel in mijn stoel gaan zitten en bezwaar maken: “Het zit niet in ons plan.”

Ik zou geneigd zijn om de volgende keer op te springen en de deur uit te rennen en te zeggen: “Ja, dat kunnen we!” Hoewel ik mijn leven niet opnieuw kan leven, ga ik nog elke dag op de nieuwe manier leven. Ik zal nooit alle momenten hebben die ik heb gemist, maar ik heb alle tijd over.

ACTIE-IDEE, OM HET LEVEN IN BALANS TE HOUDEN:

Kies deze maand een activiteit die u echt wilt uitvoeren, maar die u heeft uitgesteld omdat deze geen prioriteit is. Plan die activiteit in uw planner, alsof het een ‘must-do’-actie of financiële verplichting is. Als je het hebt gedaan, terwijl je je nog goed voelt, plan er dan een in voor de volgende maand, en doe het zolang je leeft.

30 dagen wandelchallenge

Meer artikelen over “persoonlijke vorming”

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt