hormonale huidaandoeningen
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

4 VEEL VOORKOMENDE HUIDAANDOENINGEN VEROORZAAKT DOOR HORMONEN

hormonale huidaandoeningen

OF WE NU 20 JAAR OUD ZIJN OF NAAR ONZE 60ER JAREN GAAN,
ER ZIJN BEPAALDE HORMONALE HUIDAANDOENINGEN DIE ALLE VROUWEN ZULLEN ERVAREN.
HORMONALE VERANDERINGEN EN JE HUID

Vrouwen en hormonen gaan hand in hand. Gedurende de verschillende stadia van het leven, of het nu de puberteit, de zwangerschap of de menopauze is, ervaart ons lichaam significante veranderingen als gevolg van hormonale schommelingen. En deze veranderingen in ons lichaam kunnen veel verschillende veranderingen in onze huid teweegbrengen. Of we nu 20 jaar oud zijn of naar onze 60er jaren gaan, er zijn bepaalde hormonale huidveranderingen die we zullen ervaren.

Voor de meesten van ons, als we in de 20 en 30 zijn, is onze huid behoorlijk gezond. Onze collageen- en elastineniveaus zijn positief en blijven produceren. We hebben meestal geen grote rimpels of verkleuringen en onze huid heeft een zeer jeugdige uitstraling. Maar als onze hormonen gaan schommelen, beginnen we hormonale huidveranderingen te ervaren. En ik heb het niet alleen over de menopauze. Wat zijn deze veranderingen en wat kunnen we eraan doen?

Naarmate we ouder worden veranderen onze huid en sommige van deze veranderingen komen voor in de handen van onze hormonen. Hormonen, simpel gezegd, zijn chemische boodschappers.  Die worden geproduceerd in onze eierstokken, bijnieren en schildklier. En ze kunnen bepaalde weefsels van het lichaam aantasten.

Vrouwen kunnen veel huidproblemen aanpakken met de effecten van hormonen. Er zijn talloze fabrikanten die producten op de markt brengen en verkopen aan vrouwen in de hoop deze hormonale veranderingen te bestrijden. Ja, de menopauze lijkt het meest populair, maar deze veranderingen kunnen lang voordat de menopauze toeslaat, optreden. Vrouwen in de vroege jaren 20 kunnen de negatieve effecten van hormonen ervaren door verschillende veranderingen in hun huid.

DE MEEST VOORKOMENDE HUIDAANDOENINGEN VEROORZAAKT DOOR HORMONEN ZIJN:

VLEKKEN EN PUISTJES hormonale huidaandoeningen

Helaas komt een van de allereerste hormonale invloeden op onze huid in de vorm van puistjes! Je kunt alleen een paar kleine puistjes of een paar grote puistjes ervaren. In beide gevallen lijken deze puistjes ongeveer tegelijkertijd met je maandelijkse vriendje te verschijnen. Dit is waarschijnlijk het grootste huidprobleem waarmee jonge vrouwen worden geconfronteerd. Omdat het in onze jaren 20 en 30 de neiging heeft om zich in de reproductiemodus te bevinden. Die is direct gerelateerd aan onze hormonen. Deze puistjes komen het meest voor op de onderste wangen, de kin en langs de kaaklijn. Maar ze kunnen ook op de armen en ook op je rug verschijnen. Gebruik een anti-acneproduct om ze te verwijderen. Als het probleem ernstig is, raadpleeg dan uw dermatoloog om de oorzaak vast te stellen. Die zal de beste oplossing voor u te bepalen.

VETTIGE HUID hormonale huidaandoeningen

Gedurende die bepaalde tijd van de maand wanneer uw hormonen een beetje knettergek worden, merkt u misschien dat uw huid er vettig uitziet en aanvoelt. Deze maandelijkse hormonale veranderingen stimuleren onze oliekanalen om veel meer olie te produceren dan we zouden willen. Dus, met onze maandelijkse periode komt ook overtollige olieproductie en opbouw op onze huid. Is er iets dat je kunt doen om te helpen? Absoluut! Reinig uw huid met een milde gezichtsreiniger die is ontworpen voor een vette huid. Zoek er een die niet alleen overtollige olie van het oppervlak verwijdert; maar ook een die ook de talgproductie helpt verminderen. En hou wat vloeipapier bij de hand om de olie te verwijderen. Als een snelle oplossing tussen reinigen.

JEUKENDE, DROGE HUID  hormonale huidaandoeningen

Als u ooit zwanger bent geweest, herinnert u zich misschien dat uw huid droger aanvoelt en ongemakkelijker is dan normaal. Dit is heel gebruikelijk voor de meeste vrouwen en ook heel normaal. Je huid strekt zich uit om je kleine bundel van vreugde te accommoderen; en ook om wat verwachte gewichtstoename toe te staan. En met dat rekken en trekken van de huid komt soms een beetje droogheid en jeuk. Houd je huid gehydrateerd met een rijke, hydraterende bodylotion. Dit zal uw huid flexibeler houden en de drang om te krabben verlichten. Breng uw bodylotion aan onmiddellijk na uw bad of douche als uw huid nog vochtig is, voor goede resultaten.

HYPERPIGMENTATIE hormonale huidaandoeningen

Een andere hormonale huidaandoening die hand in hand lijkt te gaan met zwangerschap is hyperpigmentatie, of verkleuring van de huid. Om eerlijk te zijn, hormonen en blootstelling aan de zon zijn de belangrijkste oorzaken van de verkleuring. Die manifesteert zich in onze huid in de vorm van melisma. U merkt mogelijk dat de huid op uw borst, oksels en bepaalde delen van het gezicht donkerder worden tijdens de zwangerschap. Eventuele moedervlekken of bestaande littekens kunnen tijdens deze periode ook beginnen te verdonkeren. Veel van deze verkleuring zal vervagen nadat de baby is geboren. Maar u zult geduld moeten hebben, want het kan enige tijd duren voordat uw hormonen zich nivelleren; en uw huid teruggaat naar de toestand van vóór de zwangerschap.

Hyperpigmentatie is niet alleen van toepassing op zwangere vrouwen. Houd er rekening mee dat als u een anticonceptiepil neemt, u ook een beetje donkerder van huid kunt worden. Praat met uw dermatoloog over huidverzorgingsproducten die deze donkere vlekken helpen verlichten door de melanineproductie te remmen. Het is de melanine die pigment aan de huid geeft. Sommige geneesmiddelen zijn beschikbaar om hyperpigmentatie en andere huidverkleuringen aan te pakken. Vraag uw arts naar het juiste product of de juiste behandeling.

Alle vrouwen zullen hormonale huidveranderingen ervaren. Voeding en huidverzorging zullen niet ingaan op veranderingen in hormoonspiegels of de huidaandoeningen die ze veroorzaken.

Het eten van een voedzaam dieet, een gezonde, actieve levensstijl en een dagelijks huidverzorgingsregime, zijn goede stappen voor elke vrouw om te nemen. Vergeet niet dat de gezondste huid altijd de mooiste is.

Bron: discovergoodnutrition

Gezonde Actieve Levensstijl

meer artikelen over Gelaatsverzorging

Volg onsFacebooklinkedinrssmail