champagne drinken
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Champagne drinken kan ook goed zijn voor je welzijn – een verrassend feit

champagne drinkenEen gezond leven begint bij… een glaasje champagne! Wetenschappers hebben namelijk ontdekt dat met mate champagne drinken een positieve invloed heeft op het hart en de hersenen.

Champagne zou er namelijk voor zorgen dat de bloedvaten wijder worden. Daardoor kan de druk op zowel het hart als de hersenen verlicht worden. De stoffen die hiervoor zorgen zijn de polyfenolen. Die zouden ervoor moeten zorgen dat de niveaus van gas-stikstofmonoxide in het bloed gestimuleerd worden, waardoor de bloedvaten wijder worden.

Deze stoffen, ook wel plantaardige chemicaliën genoemd, komen volop voor in rode wijn, maar in witte wijn zijn ze helemaal niet te vinden. Wetenschappers wilden daarom uitzoeken of de polyfenolen misschien wel in champagne voorkwamen en de onderzoekers van de Universiteit van Reading deden hier dan ook onderzoek naar. Zij kwamen erachter dat de polyfenolen ook volop te vinden waren in champagne.

Bijzonder is dat de polyfenolen niet alleen in dure champagnes vooorkomen, maar juist ook in de goedkopere varianten, zoals prosecco en cava. Hiermee is het gezondheidsvoordeel dus niet alleen voor de rijken der aarde beschikbaar, maar eigenlijk voor iedereen.

Nu je dit weet kun je met de feestdagen weer met een gerust hart een extra flesje opentrekken. Blijf je alcoholconsumptie natuurlijk wel in de gaten houden, want hoewel deze stoffen in de champagne toevallig goed voor je zijn, zijn andere stoffen weer wat minder goed voor je. En niet alleen voor jou, maar ook voor je lijn!

Hoe open je best een fles champagne?

Gezonde Actieve Levensstijl in de winter

Meer over voeding

Vragen via MEssenger

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

    1 Response to "Champagne drinken en welzijn – laat je eens gaan"

Leave a Reply