winterdip tegengaan – Wat kan je doen tegen een winterdip?

Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Wil je een winterdip tegengaan?

winterdip tegengaan
Met een aantal eenvoudige tips kan een winterdip de baas.

Het komt er eigenlijk op neer dat je jou energiepeil op peil blijft houden. Want heel vaak gaat in de winter je energie in vrije val. Met een paar aanpassingen in je levensstijl kan je nochtans een winterdip tegengaan.

Begin alvast met op je voeding te letten!

Je moet vooral zien dat je alle voedingsbestanddelen binnen krijgt. Zorg dus voor voldoende fruit en groenten, voor de nodige vitaminen en mineralen. Variatie is ook zeer belangrijk. Breng meer kleur op je bord, zo weet je dat je varieert.
Onze maaltijdshake bevat trouwens 52 voedingsbestanddelen, met een minimum aan calorieën. Je krijgt dus alles binnen op een makkelijke en snelle manier.
Pas ook op met suikers. Tijdens de winter hebben we de neiging om nog meer suiker te eten. Dat is niet alleen slecht voor de lijn, het zal zeker niet helpen en een winterdip tegengaan. Suikers, in combinatie met minder bewegen, zorgen trouwens voor stemmingswisselingen.

winterdip tegengaan

Naast gevarieerd eten, is water drinken enorm belangrijk.

Twee liter zuiver water per dag is een must, ook tijdens de winter. Bewaar je fles niet in de koelkast, als je water te koud  vindt.
Denk eraan dat drinken ook helpt als je ‘honger’ hebt. Begin niet meteen te snoepen, maar ga eerst drinken. Je lichaam zal aangeven of dat voldoende is, en geloof me, meestal is dat ook zo.
Wil je toch wat meer smaak aan je water geven, doe er een beetje aloë siroop in of onze heerlijke kruidendrank. Maar let erop dat je minstens 1 liter zuiver water drinkt per dag.
Ook hier geldt dat suiker niet echt goed is. Vermijdt dus frisdrank.

Zorg voor voldoende  nachtrust.

Dat is vooral belangrijk om je energie op peil te houden, maar ook omdat je lichaam zijn voornaamste reiniging doet tijdens de nachtrust. Wil je dus een winterdip tegengaan, zorg dat je voldoende slaapt. En om goed te slapen moet je voldoende buitenactiviteit hebben. Dat lijkt moeilijk in de winterperiode, maar dat is uiterst belangrijk.

Dus, beweeg voldoende, ook in de winterperiode.

Door te bewegen ga je meer energie krijgen. Het lijkt onlogisch, maar het is wel zo. Misschien niet de eerste keren, als je conditie nog niet zo goed is. Maar gaandeweg zal je het voelen. Het is meteen ideaal om van je stress af te komen. Je hoeft geen topsport te gaan doen, een stevige wandeling of fietstocht is al voldoende.
Buiten bewegen is, vind ik, het beste. Je krijgt dan meteen frisse lucht binnen.

Als je een betere levensstijl krijgt, hou die dan ook vast. Gezond leven kan je trouwens een heel jaar lang, en dat zal je later goed uitkomen, om gezond ouder te worden.

Gezonde Actieve Levensstijl in de winter

Meer over gezondheid

Vragen via MEssengerVolg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

MeerVitaliteit FacebookMeerVitaliteit TwitterMore...

Bert Phlippo januari 17, 2018 gezondheid