L Glutaminen
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Wat zijn de voordelen van L Glutamine?
Waarom gebruiken mensen juist L Glutamine?

L Glutamine vind je in het lichaam, vooral in de skeletspieren. Het aminozuur is ook verkrijgbaar in voedingsmiddelen en voedingssuplementen. Als supplement worden ze L Glutaminevooral gebruikt om de spiermassa te vergroten, maar ook om gezondheidsproblemen te behandelen.
Daarnaast is L-glutamine ook essentieel voor een goede werking van het immuunsysteem, en speelt het een rol bij de hersenfunctie en de spijsvertering.

Waarom gebruiken mensen L-Glutamine?

L-Glutaminen worden van nature aangemaakt door ons lichaam. Maar soms ontstaan er tekorten, en dan heeft het innemen of toedienen van glutamine voordelen. Tekorten kunnen zorgen voor spierbeschadiging en verzwakking van het  immuunsysteem. L-glutamine supplementen zijn ideaal om prestaties te verbeteren, maar ook om bij een aantal aandoeningen te helpen, zoals angst, depressie, slapeloosheid, enz. Het kan ook helpen tegen de nadelige effecten van bepaalde medische behandelingen. Daarvoor contacteer je best je arts.

Voordelen van L-Glutamine

Bij intensieve spiertraining zullen de natuurlijke opslag van glutamine sneller verbruikt worden dan ze kan worden aangemaakt door het lichaam. Het nemen van supplementen kan de slijtage van spieren helpen voorkomen. Het helpt meteen verkoudheden en infecties voorkomen.

In sommige gevallen moet de dosering echter laag worden gehouden om nierproblemen te voorkomen.

Veel atleten nemen L-Glutamine supplementen om hun immuunsysteem te beschermen bij hun trainingen. Daarom wordt het gebruikt in een aantal sportvoedingsproducten.

Ikzelf gebruik al jaren producten met L-Glutamine, voor mijn voorbereiding en herstel. Wil je meer weten over mijn voedingsprogramma? Contacteer me gewoon via Messenger

IS JE WELZIJN EN VOEDING BELANGRIJK VOOR JOU? WIL JE DIE LAATSTE KILOOTJES ER EINDELIJK AF?

Vraag je gids aan

Vraag dan je “Gezonde Actieve Levensstijl“-gids

Gezond en Actief leven hoeft echt zo moeilijk niet te zijn.
Daarom hebben we een GRATIS gids samengesteld. Je leert erin :
Wat je als voeding nodig hebt
Hoe en hoeveel je best beweegt
Waarop je moet letten bij je boodschappen
Hoe je best je menu besteld als je uit eten gaat
… en nog zoveel meer
VRAAG HEM HIER EENVOUDIG AAN

MeerVitaliteit

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt