citroen vrucht
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Citroen vrucht, er is meer dat je erover moet weten

Citroen vrucht geeft je meer mogelijkheden dan juist een verfrissend sap voor drank, gerechten en cocktails.
Er zijn ook verrassend toepassingen voor in de badkamer.

Een citroen is rijk aan vitamine C, magnesium en kalium. Maar het bevat ook heel wat mineralen die goed zijn voor je huid, nagels en haar. Kijk maar eens naar de andere toepassingen. Let wel op, hou citroensap niet te lang op de huid, en reacties in de volle zon zijn niet uitgesloten. citroen vrucht

Wie last heeft van een vettere huid, kan watten drenken in citroensap. Behandel de olierijke huid voor je gaat slapen, en ‘s morgens als je op staat.

Wil je zelf een middeltje maken om je huid te reinigen?

Voeg het sap van de citroen vrucht bij yoghurt, met een vleugje kamille of  lavendelolie. Masseer dit goed in op de huid, laat 10 minuutjes intrekken, en spoel grondig af onder de douche. Je huid is op een frisse wijze gereinigd.

De citroen vrucht, en zijn antibacteriële en schimmelwerende werking, is een natuurlijk alternatief tegen acne. Snij de citroen in twee en wrijf het sap over je gezicht. Lat ongeveer 1 à 3 minuten inwerken en reinig grondig met koud water. Ook de littekens van acne, maar ook donkere vlekjes en oneffenheden kan citroensap gaandeweg vereffenen. Contact met citroen op wondjes kan wel behoorlijk prikken.

Ook voor je haar kan de citroen vrucht heel wat betekenen.

citroen vrucht

Wil je bijvoorbeeld een frissere, lichtere haarkleur? Je hoeft niet meteen naar een chemisch bleekmiddel te grijpen. Combineer citroensap met je conditioner. Kam het geheel door je haren, en ga enkele uren in de zon zitten. Herhaal dit één keer per week tot je tevreden bent met het resultaat.
En nu we toch over haar hebben, van kokosnotenolie, ruwe honing en citroensap maak je zelf een haarmasker tegen schilfertjes en een droge schedel. Breng dit mengsel aan op je hoofd, laat 10 minuten inwerken, en spoel goed uit.

Ook voor sterkere nagels is de citroen vrucht goed. Meng het sap met olijfolie, en breng het aan op je nagels. Ze zullen steviger worden, en meteen wordt vergeling weggewerkt.

En tenslotte hoef je geen producten in huid te halen om je tanden te witten. Een mix van citroensap en bakpoeder is al voldoende. Meng de twee bestanddelen, en breng het met een wattenstaafje aan op je tanden. Niet langer dan een minuut laten inwerken, om je tandglazuur te beschermen, en wegwrijven met een tandenborstel.

Vragen via MEssenger

bron HLN.be.

Meer over gelaatsverzorging

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

Leave a Reply