sociale media marketing
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Effectieve Sociale Media Marketing

Veel mensen doen sociale media marketing verkeerd. Ze horen iedereen schreeuwen: “Je moet aanwezig zijn op sociale media”, maar wat dat inhoudt wordt niet altijd correct beschreven. Sociale media marketing moet effectief en betaalbaar zijn. En als het goed wordt gedaan, kan het bedrijven van elke omvang helpen opschalen.

Net als bij traditionele kanalen zoals televisiereclamespots, radiospots en gedrukte advertenties, zullen uw resultaten minimaal zijn als u uw bericht naar het verkeerde publiek verzendt. Om u te helpen bij het uitvoeren van een succesvolle marketingcampagne voor sociale media, heb ik een lijst met ‘must-do’s’ samengesteld.

Heb je nog vragen?
We antwoorden met plezier
Stel je vraag via Messenger

 

1. Maak tijd vrij om te leren hoe sociale media werkt.

Er zijn heel wat marketingtips voor sociale media online beschikbaar, van gratis inhoud op websites zoals deze tot betaalde cursussen die u op uw gemak kunt voltooien. Het is niet zo ingewikkeld als je de tijd neemt om jezelf te onderwijzen.

Het is belangrijk dat u de tijd neemt om te leren hoe social media-marketing werkt voor uw specifieke doel. Hoewel de fundamenten overal hetzelfde zijn, zal je uw strategieën enigszins moeten aanpassen om de aandacht van uw doelgroep te trekken. Gebruik in het begin zoveel mogelijk inhoud en gratis bronnen als je kunt. Van daaruit kunt u zich vervolgens richten op uw specifieke doelen en doelstellingen.

2. Luister naar uw klanten.

De enige manier om te weten wat je klanten willen, is door te luisteren naar wat ze te vertellen hebben. Het is belangrijk dat u uw sociale mediaplatforms gebruikt als een uitbreiding van uw klantenservice. Meer klanten gaan hun mening geven op sociale media dan via e-mail of via de telefoon.

Wanneer je naar je publiek luistert, open je ook de deur naar andere mogelijkheden. Leer luisteren naar uw publiek – het kan u waardevolle informatie bieden.

3. Gebruik automatisering voor consistentie.

Er is slimme automatisering en dan is er spam, ineffectieve automatisering als het gaat om social media marketing. Je moet niet de hele dag promotie-aanbiedingen doorsturen – dat is een snelle manier om al je volgers te verliezen. Gebruik sociale media als een manier om met uw publiek te communiceren en waardevolle informatie aan hen te verstrekken. Wanneer je dat doet, creëer je gelukkige merkondersteuners die je uiteindelijk kan omzetten in verkoop.

Er zijn verschillende automatiseringssoftware, zoals Hootsuite, die een gratis plan bieden dat uw efficiëntie aanzienlijk kan verhogen. Als je je berichten van tevoren inroept, heb je meer tijd om je te richten op het beantwoorden van en reageren op je volgers van sociale media.

4. Betrek en verras je publiek.

Het is één ding om je feed met social media te vullen met posts, maar het is iets anders om je publiek actief te engageren en er tevreden klanten van te maken. Ik zie dat heel wat eigenaren van kleine bedrijven een paar keer per dag posten, omdat ze denken dat ze het juiste doen als het gaat om sociale media marketing. Je kunt niet zomaar posten en weglopen. Als je dat doet, mis je primaire kansen om met je publiek in contact te komen en ze om te zetten.

Door je volgers te engageren, kun je problemen ontdekken die andere klanten mogelijk ook ondervinden. Dan kunt u proactief zijn en deze problemen snel aanpakken voordat zij gefrustreerd worden. Wanneer uw communicatielijnen altijd open zijn, zult u vaak problematische situaties ontdekken voordat ze uit de hand lopen.

5. Verspreid jezelf niet overal.

Het is bijna onmogelijk – en bijna altijd ineffectief – om actief te zijn op elk social media platform. Ik stel altijd voor dat nieuwe mensen moeten beginnen met twee of drie social-mediaplatformen waarvan ze zeker weten dat hun doelgroep er actief is. Beheers die, en breid dan uw sociaal bereik uit aangezien de zaken groeien en meer inspanning kan worden toegewezen aan extra sociale platforms.

6. Volg en meet alles. sociale media marketing

U zult nooit een succesvolle social media marketingcampagne uitvoeren als u uw resultaten niet meet. Het is belangrijk dat u duidelijke doelen opgeeft met benchmarks waarmee u kunt bepalen of uw sociale inspanning vruchten afwerpt. De gegevens die u verzamelt en analyseert, kunnen vervolgens worden gebruikt om wijzigingen aan te brengen in uw campagne. U moet bereid zijn om uw inspanningen voortdurend te optimaliseren en te testen als u een echt succesvolle campagne wilt ontwikkelen.

Het maakt niet uit of je werkt met een dagelijkse social media-begroting van 10 euro of zes cijfers. Het doel is hetzelfde: zet uw boodschap voor het juiste publiek en activeer betrokkenheid. Om dat te doen, moet je alles volgen en meten.

Heb je nog vragen?
We antwoorden met plezier
Stel je vraag via Messenger

 

Meer artikels voor een (extra) inkomen

Kijk ook eens op Facebook

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube