Waarom gelaatsverzorging? – Alleen omdat je huid je grootste orgaan is!

waarom gelaatsverzorgingHet is de bescherming tussen je lichaam en de rest van de wereld. Het fungeert als filter en reguleert je lichaamstemperatuur. Het vernieuwt constant, met oude cellen die afsterven en jonge die aangroeien. Het wordt door alle aspecten in je leven aangetast, van wat je eet tot waar je leeft. Een gezonde huid zal de tand des tijds beter doorstaan, geneest sneller en beschermt beter tegen ziektes. waarom gelaatsverzorging

Goede gelaatsverzorging is cruciaal als je er goed wil uitzien. Ongezonde huid ziet er vaal en dof uit. Je krijgt makkelijker rimpels, en ze zullen dieper vormen als je huid gedeshydrateerd is. Niet goed verzorgde huid zal er sneller bleker uitzien, het verliest zijn elasticiteit, waardoor het er dun en uitgezakt gaat uitzien.

Waarom gelaatsverzorging ook belangrijk is?

Voor je gezondheid. Slechte verzorging kan leiden tot zweren, acne en rimpels. Het wordt vatbaarder voor ziekten, infecties en littekens. Voor mensen met huidproblemen, zoals psoriasis en allergieën is goede verzorging nog belangrijker.

Hou je huid gezond omdat het constant verandert. Hydrateer voldoende door zuiver water te drinken gedurende de ganse dag, en door een gezond voedingspatroon dat voldoende vitaminen en mineralen geeft. Eet vers fruit en groenten, volkoren en magere eiwitten voor de beste resultaten. Zorg, als je buiten vertoeft, altijd voor zonnebescherming.

Zorg voor een goede ochtend– en avondroutine om je huid te verzorgen. Een goede reiniger en moisturizer zijn basisproducten. Vermijdt warm water, want dat gaat je huid uitdrogen. Lauw of koud water zijn uitstekend. Hevige chemische zepen gaan ook je huid meer slecht dan goed doen.
Na het baden kan je best een lotion gebruiken, om de vochtbalans van je huid te behouden. Heb je last van een uitgedroogde huid, dan kan je dit een paar keer per dag aanbrengen

Hopelijk is het je duidelijk, waarom gelaatsverzorging belangrijk is. Zorg dat je er op je best uitziet!