Een goed en gezond ontbijt geeft je vitaliteit over de ganse dag.

gezond ontbijt
Het helpt je om minder moe, prikkelbaar en lusteloos te zijn gedurende de dag. Overeten tijdens de andere maaltijden, en de drang naar snoepen, wordt ook door je ontbijt vermeden.
Overdrijf ook niet met koolhydraten met een hoge glycemische index (GI), zoals brood, ontbijtgranen en cornflakes. Dat geeft een sterke stijging en daling van de bloedsuikerspiegel.

ontbijt met veel suikers

Geen ontbijt eten is duidelijk ook geen optie. Het tekort aan eiwitten zorgt voor honger gedurende de dag, met snacken als gevolg. Je stoelgang komt ook niet op gang. Ga je later op de dag toch veel eten, dan wordt het teveel aan energie opgeslagen als vet. En tenslotte je krijgt een wisselende energie, wat stress en oververmoeidheid kan bevorderen.

 

geen ontbijt

Gebruik je wel een compleet gezond ontbijt, dan is de kans zeer groot dat je suikerspiegel slechts binnen geringe waarden gaat schommelen. Neem koolhydraten met een lage GI en voldoende eiwitten, vitaminen en mineralen. Je hebt dan een verzadigd gevoel met een stabiele energie. Alle calorieën zullen worden gebruikt, zonder dat je ze opslaat als vet.

gezond ontbijt

Wat als je dan ‘s ochtends geen honger hebt?

Drink een glas water met aloë. Het bereid je maag op een zachte manier voor op de maaltijd. Ga je eerst aankleden en wassen, zodat je al een beetje wakker wordt.
Heb je geen tijd om te ontbijten? Maak je gezond ontbijt al klaar de avond ervoor.

Waaruit bestaat een volledig ontbijt?

We starten met een glas water met aloë, zodat je vochtgehalte weer op peil komt.
Daarna drinken we een overheerlijke warme groene thee. Die zorgt dat je metabolisme meteen op gang komt.
Dan komt de overheerlijke smoothie, in de smaak die je het liefste lust. Die geeft je alle voedingsbestanddelen die je nodig hebt bij een gezond ontbijt.

gezond ontbijt – MeerVitaliteit