Afslanken is iets dat je heel bewust doet.

afslanken

afslanken, vermageren
freedigitalphotos.net

Je kan best voor de juiste aanpak gaan, zodat je een goed resultaat neerzet, en dat ook behoudt. Dat is nu juist de reden dat je best begeleid wordt tijdens het proces.

Afslanken is niet alleen maar op je eten letten. Het is in de meeste gevallen een proces van veranderen van levensstijl. Zo krijg je inzicht op hoe het anders kan. Je kan dus volgens ons niet zomaar even snel vermageren en hopen dat het zo zal blijven. Je past best stap voor stap een aantal dingen aan in je levensstijl. Dat hoeft niet veel te zijn, en na een tijdje ervaar je dat je levenskwaliteit gewoon verbetert.

Eerst en vooral kijken we uiteraard naar voedingsgewoonten.

Wat moet of kan daar veranderen om met resultaat af te slanken? Kleine veranderingen kunnen grote resultaten opleveren. Wij gebruiken al meer dan vijftien jaar dezelfde aanpak, gewoon omdat we er uitstekende resultaten mee behaalden. We begeleidden als Healthy Active Lifestyle Promotors al meerdere honderden mensen.

Natuurlijk is voeding niet alles. Om af te slanken zal je ook moeten bewegen. We verwachten geen topsporters (hoewel die bij ons ook welkom zijn), maar minimum 30 minuten actief bewegen per dag is een must. Het zorgt voor een basis spieropbouw, en zet je metabolisme op gang. Zoek een sport die je graag wil doen en waarvan je zeker bent dat je het kan volhouden. Zorg ook dat je in je sport kan groeien. Want je zal zien, het wordt niet makkelijker, maar jij wordt beter. En daardoor ga je met nog meer plezier sporten. Afslanken kan ‘fun’ zijn.

Niet alleen voeding en bewegen zorgen voor een goed resultaat. Zorg ook dat je voldoende drinkt. En dan bedoelen we water. Het lijkt makkelijk, maar niet iedereen komt ertoe om 1 liter water per dag te drinken per 30 kg lichaamsgewicht. Een strikt minimum is 1,5 liter per dag. Met een beetje begeleiding lukt dat wel, en eens je dat een paar dagen hebt volgehouden, voel je aan je lichaam gewoon het verschil. Dan wordt afslanken meteen makkelijker.

afslanken – MeerVitaliteit