Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

3 kenmerken van een leider

kenmerken van een leider

Weet hoe je een leider kan worden

Leiderschap-expert John Maxwell vertelde SUCCESS in april 2009: ‘Ego en onveiligheid zijn de twee grootste vijanden van leiderschap. Ego kruipt in als je begint andere mensen niet te waarderen – als je naar mensen gaat kijken als wat ze voor je kunnen doen in plaats van wat je voor hen kunt doen. “Hij zegt dat er drie eigenschappen zijn die nodig zijn om een ​​succesvolle leider te worden.

1. Bouw consensus. Abraham Lincoln was geweldig in het samenbrengen van de mensen om hem heen om zijn zwakheden te helpen goedmaken. “De denkfout van leiderschap is denken als je in één gebied kunt leiden, je kunt in alle gebieden leiding geven,” zegt Maxwell. Beoordeel de mening van anderen voordat u een beslissing neemt.

2. Oefen nederigheid . In plaats van te praten over hun eigen prestaties, willen leiders het team de eer geven.

3. Neem risico’s . Leiders zijn niet bang om uit te stappen en te zeggen dat dit moet worden gedaan. Winston Churchill, bijvoorbeeld, stond alleen tegenover het Parlement in zijn verzet tegen het nazisme. “Churchill had de moed om te doen wat hij voelde dat juist was, zelfs in het midden van ernstige tegenstand,” zegt Maxwell.

Success

Vragen via MEssenger

Meer Persoonlijke Vorming

Volg onsFacebooklinkedinrssmail

Deel wat je denkt